BluePink BluePink
XHost
Servere virtuale de la 20 eur / luna. Servere dedicate de la 100 eur / luna - servicii de administrare si monitorizare incluse. Colocare servere si echipamente de la 75 eur / luna. Pentru detalii accesati site-ul BluePink.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Soiuri de cires

Van

   Van

 

Soi originar din Canada.
Pomul de vigoare medie spre mare, cu coroana larg piramidala, cu cresteri moderate, permeabila pentru lumina, cu fructificare pe buchete de mai, cu mare plasticitate ecologica. Este precoce si productiv.
Fructele sunt mari (7-8 g), globuloase, usor aplatizate, rosii stralucitoare. Pulpa este pietroasa, roz-rosiatica, cu sucul slab colorat, gust dulce-acidulat de foarte buna calitate.
Perioada de maturare: decada a doua a lunii iunie.

 

Stella

Stella

Soi originar din Canada.
Primul soi autofertil, cu larga raspandire in toate tarile cultivatoare.
Pomul este viguros, formeaza o coroana larga, ramificata, bine garnisita cu ramuri de rod. Soiul este rezistent la ger.
Fructul este mare (7-8 g), cordiform, rosu stralucitor, cu pulpa de fermitate medie. Este sensibil la crapare. Pulpa este pietroasa, crocanta, rosie, dulce-amaruie, placuta la gust.
Perioada de maturare: a II-a decada a lunii iunie.

Rivan

Rivan

 

Soi originar din Suedia.
Pomul de vigoare medie spre mare, coroana larg piramidala, bine garnisita cu buchete de mai si ramuri mijlocii mai ales spre exterior, mediu rezistent la ger, recomandat mai ales pentru zonele sudice ale tarii.
Fructele sunt mari pentru un soi timpuriu (5,5-6,0 g), cordiforme, rosii-deschis. Pulpa este semipietroasa, dulce-acidulata, de culoare roz-deschis, placuta la gust.
Maturitatea de recoltare: prima decada a lunii iunie.

sus

Amar de Maxut

Amar de Maxut

Soi originar din Romania.
Pomul este de vigoare mijlocie, cu coroana globuloasa, cu fructificare predominanta pe buchete de mai si inflorire timpurie.
Fructul este mediu spre mare (4,5 g), cordiform, de culoare neagra, cu pulpa intens colorata, sucul rosu inchis, fermitate medie, cu gust intens amar.
Maturitatea de recoltare: tarzie, prima jumatate a lunii iulie.

sus


Rosii de Bistrita

Rosii de Bistrita

Soi originar din Romania.
Pomul este de vigoare medie - mare, cu coroana piramidala - globuloasa, cu fructificare predominanta pe ramuri mijlocii si buchete de mai .
Fructul este mare (5,2 - 6 g), ovoidal, cu epiderma lucioasa, de culoare rosu - inchis, cu pulpa semipietroasa, neaderenta la sambure, , cu gust dulce - acidulat pana la dulce.
Maturitatea de recoltare: 30 mai - 15 iunie.

sus

Boambe de Cotnari

Boambe de Cotnari

Soi originar din Romania.
Pomul de vigoare mijlocie spre mare, cu coroana larg piramidala, cresteri moderate, luminoasa, bine garnisita cu buchete de mai in interior si ramuri mijlocii la periferie. Soiul este rezistent la ger si tolerant la principalele boli. Intra mai tarziu pe rod, dar produce mult si constant.
Fructul este mare (6,5-8 g), scurt cordiform, bicolor (galben cu rosu). Pulpa este alb galbuie, pietroasa, dulce, usor acidulata, foarte buna la gust. Se preteaza atat pentru consum in stare proaspata cat si pentru industrializare. Fructele sunt rezistente la transport si pastrare, cu o sensibilitate medie la crapare.
Maturitatea de recoltare: sfarsitul lunii iunie.

sus

Pietroase Donisen

Pietroase Dionisen


Soi originar din Germania - Danemarca
Fructele sunt mijlocii, cordiform-rotunjite, de culoare galben-deschis.
Pulpa galbuie-albicioasa, este pietroasa si neaderenta la sambure. Fructele se pateaza in timpul transportului, iar pe timp ploios crapa.
Se matureaza la sfarsit de iunie - inceput de iulie.

 

sus

Germersdorf

Germersdorf

 

Soi originar din Germania, foarte rezistent la ger şi secetă.
Pomul este de vigoare mare, coroana largă, conică, înaltă, uşor pletoas, înfloreşte odată cu apariţia frunzişului.
Fructul este mare (8 - 9 g), de forma cordiformă, cu partea dorsală bombată, de culoare roşie - sângerie.Pulpa este pietroasă, suculentă, neaderentă la sâmbure cu
gust dulce.
Maturitatea de recoltare: 25 iunie - 5 iulie.

sus